Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

A Bayer gyenge eredményre számít és visszavonta sikeres gyógyszerét

MTI
2001.08.08. 14:09
A német Bayer vegyipari és gyógyszeripari vállalat szerdán profitfigyelmeztetést adott ki, és visszavonta egyik legtöbb hasznot hajtó gyógyszerét a piacról. A cég közleménye szerint az idei nettó profit messze el fog maradni a korábbi becslésektől. Elemzők korábban 1,6 milliárd euróra becsülték a Bayer idei várható tiszta nyereségét. A bejelentés után a Bayer részvénye 13 százalékot esett Frankfurtban.

A visszavont gyógyszer a koleszterinszint csökkentésére használt Lipobay, más néven Baycol, amelyből tavaly 636 millió euró forgalmat ért el a vállalat, és az idén 1 milliárd euróra számított. A szert az izomgyengítő mellékhatásai miatt kellett kivonni a forgalomból. Eddig egymagában adta a Bayer egészségügyi részlege teljes forgalmának a 25 százalékát és a működési eredmény 16 százalékát.

A Lipobay az idén már a második problematikus gyógyszere a Bayernek. Korábban közölték, hogy termelési nehézségek vannak a Kogenate nevű, vérzékenység kezelésére szánt szerrel, amelyből az értékesítés ugyancsak évi 500 millió eurós nagyságrendű.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!