A Deutsche Telekom kifogásolja a Deutsche Bank részvénytranzakcióját

2001.08.10. 14:09
A Deutsche Telekom (DT) mérlegeli, hogy jogi lépéseket tesz a Deutsche Bank ellen a bank által kedden végrehajtott nagyszabású részvénytranzakció kapcsán. - Jogi szempontból megvizsgáljuk a tranzakció körülményeit - mondta pénteken Ulrich Lissek, a Deutsche Telekom szóvivője. Ha ennek kapcsán fény derül arra, hogy a Deutsche Bank nem megfelelő magatartást tanúsított, úgy annak következményei lesznek a két ház üzleti kapcsolataira - hangsúlyozta a szóvivő.

Az ügy előzménye, hogy kedden 4,87 százalékkal, két és fél éves mélypontra, 23,03 euróra esett a Deutsche Telekom árfolyama a frankfurti tőzsdén azt követően, hogy a Deutsche Bank 44 millió DT-részvényt dobott piacra. Piaci értesülések szerint a bank 23,60 eurós áron adta el a részvénycsomagot, noha előző nap még vételre ajánlotta a Deutsche Telekom papírt, és 31 eurós célárat jelölt meg.

A Deutsche Bank tagja volt annak a konzorciumnak, amely 1996-ban lebonyolította a DT első tőzsdei kibocsátását, és szerepe van a DT T-Mobil nevű leányvállalatának tervezett, de többször elhalasztott tőzsdére vitelében is.