Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Többlet a költségvetésben

MTI
2001.08.29. 14:30
A központi költségvetésnél 170,6 milliárd, a társadalombiztosítási alapoknál 114 milliárd forint többletbevétellel számol az idén a kormányzat - közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára szerdán Budapesten a Parlamentben. A miniszterelnök és a gazdasági szakminiszterek szerdán egyeztettek az ez évi gazdasági folyamatokról, a költségvetés többletbevételeiről és azok felhasználásáról. Matolcsy György gazdasági miniszter elmondta: a kormány 2001-re a GDP 4,5-5 százalékos növekedésére számít.

A Pénzügyminisztérium államtitkára elmondta, hogy a 2001. évi költségvetés többletbevételeiről és azok felhasználásáról a parlament a 2000. évi zárszámadási törvényjavaslat megvitatása során dönt majd. A kormány előterjesztésében az ez évre tervezett hiány változatlan.

Matolcsy György gazdasági miniszter bejelentette: a kormány az új monetáris politika bevezetésével összefüggésben áttekintette a kis- és középvállalkozások helyzetét és a szektor alkalmazkodásának segítésére egy hét pontból álló csomagot állított össze.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.