Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Nem találtak semmit a BorsodChemnél

MTI
2001.08.29. 14:46
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) megszüntette a BorsodChem Rt. jogellenes felvásárlásával kapcsolatos, hivatalból indított felügyeleti eljárást - tette közzé a felügyelet szerdán a Magyar Tőkepiacban.

A közlemény szerint az eljárás a BorsodChem Rt. bejelentése alapján indult tavaly október 16-án annak kivizsgálására, hogy a társaság egyes hazai illetve külföldi részvényesei megsértették-e, illetve megkerülték-e a részvénytársaságok felvásárlására vonatkozó szabályokat.

A PSZÁF közleménye szerint az eljárás megállapította, hogy a vizsgált természetes és jogi személyek közvetlenül nem sértették meg a felvásárlási szabályokat, külön-külön nem lépték át a jogszabály azon tiltását, amely alapján a 33 százalékot meghaladó részvényátruházás útján történő tulajdonszerzés esetén a vásárlónak nyilvános vételi ajánlatot kell tennie - fogalmaz a közlemény.

A BorsodChem tavalyi vezetőségében, illetve a felügyeletben felmerült az a gyanú, hogy egy, egymással együttműködő részvény- illetve letétiigazolás-tulajdonosokból álló érdekcsoport az értékpapír törvény nyilvános részvénytársaságok felvásárlásával kapcsolatos szabályainak megkerülésével, egymás közötti megállapodások által a társaság részvényeinek több mint 33 százalékát megszerezte, és azzal egy személyként rendelkezik.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.