Ákos, Bátor
1 °C
12 °C

A Moody' több mint 10 milliárd dollárra becsüli a kártérítési igényt

MTI
2001.09.12. 17:42
A globális biztosítási ipar akár 15 milliárd dolláros kártérítési igénnyel is szembetalálhatja magát a keddi amerikai terrortámadások után - közölte szerdán a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő. Ez lenne az eddigi legnagyobb, emberi tevékenység okozta biztosítási kárösszeg. A Moody's szakértői a Reutersnek azt mondták: 10-15 milliárd dollár közé becslik a keddi támadás okozta, biztosított értékekben esett kárt, vagyis jóval magasabbra, mint a Swiss Re svájci viszontbiztosító szóvivője által korábban közölt, 6 milliárdos becslés.

A legnagyobb biztosítási kárigény a Világkereskedelmi Központ két összedőlt tornya után érkezhet be; az ikerépületet a hetvenes évek elején 750 millió (akkori) dolláros beruházással emelték. Ugyancsak kártérítési igényt nyújthat be az American Airlines és a United Airlines, az a két amerikai légitársaság, amely összesen 266 utast és négy repülőgépet vesztett el a keddi terrorakciókban.

A várható hatalmas biztosítási igények a befektetőket is megrettentették. Szerda délután a Munich Re, a világ legnagyobb viszontbiztosítója a keddi 16 százalékos esést újabb 5,04 százalékos veszteséggel megtoldva 218,86 euró volt Frankfurtban. Az Allianz papírja, amely előző nap 14 százalékkal esett, szerdán további 3,77 százalékot vesztett.

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!