Zalán
6 °C
19 °C

Leépít a Virgin Atlantic légitársaság

MTI
2001.09.18. 13:18
A Virgin Atlantic nagy-britanniai székhelyű légitársaság 20 százalékkal leépíti az Egyesült Államokba irányuló forgalmát a múlt keddi amerikai terrortámadások nyomán. Richard Branson, a Virgin csoport tulajdonosa hétfőn bejelentette, hogy a légitársaság október elsejétől napi öt járattal kevesebbet indít az Egyesült Államokba és Kanadába. A járatcsökkentések miatt a cég 1200 alkalmazottjától - pilótáktól, légi utaskísérőktől és földi kiszolgáló személyzettől - kényszerül megválni 9000 ezer munkatársa közül.

A nagyságra második brit légitársaság a következő hetekben azon lesz, hogy segítsen megszüntetni a nemzetközi légiforgalomban keletkezett torlódást, amelyet az elmúlt napok járattörlései okoztak, és utána áll át a visszafogott menetrendre. Branson az utazások iránti kereslet visszaesésével és a biztonsági szigorítások miatt várható költségnövekedéssel magyarázta a lépéseket. Hangsúlyozta, reményei szerint hat hónapon belül visszaáll a forgalom a rendes kerékvágásba, és ígéretet tett arra, hogy az elbocsátott munkatársakat akkor azonnal visszaveszik.

A British Airways vezetősége kedden tanácskozott az Egyesült Államok elleni terrortámadások hatásairól a légi forgalom alakulására, és a hét folyamán dönt arról, milyen intézkedéseket tesz növekvő működési költségeinek ellensúlyozására.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.