Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

A Bank of England is kamatot vágott

MTI
2001.09.18. 14:02
A központi bankok akciója keretében a Bank of England kedden 0,25 százalékponttal 4,75 százalékra csökkentette irányadó kamatát, a kéthetes repót. Ez az utóbbi évtizedek egyik legalacsonyabb szintje, egészen pontosan 1964 februárjában volt ilyen alacsony az irányadó kamat Nagy-Britanniában.

A keddi rendkívüli értekezleten meghozott döntést a világgazdaság gyengébb kilátásaival indokolták, habár hozzátették: még korai megítélni, hogy a múlt keddi amerikai terrortámadás következményeinek milyen hatásuk lesz a brit gazdaságra. "Ám a hatás irányzata és a kapcsolatos kockázatok egyértelműek" - írták. "A tőzsdék világszerte visszaesnek, és a valószínű bizalomvesztés gyengébb kilátást valószínűsít a világgazdaság számára, mint ami elképzelhető volt a hónap elején" - olvasható a közleményben.

A közlemény szerint figyelembe vették a pénz- és tőkepiacok reagálását a múlt heti tragikus eseményekre, és azt is, hogy a többi mértékadó központi bank is csökkentette kamatait. Előzőleg, hétfőn, a Fed fél százalékponttal 3 százalékra, az Európai Központi Bank ugyancsak fél százalékponttal 3,75 százalékra csökentette irányadó kamatát. A Bank of Japan kedden 0,1 százalékra csökkentette leszámítolási kamatát 0,25 százalékról - ez volt körülbelül az utolsó kamata, amely még nem volt majdnem nulla.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!