Augusztusban csökkent a német nagykereskedelmi forgalom

MTI
2001.10.01. 10:15
Változatlan áron 3,9 százalékkal, folyó áron 2,4 százalékkal csökkent augusztusban a német nagykereskedelem forgalma tavaly augusztushoz képest - közölte hétfőn a német szövetségi statisztikai hivatal. A forgalom júliushoz képest változatlan áron 0,1 százalékkal csökkent, folyó áron nem változott.

A felülvizsgált adatok szerint júliusban változatlan áron 0,1 százalékkal emelkedtek a nagykereskedelmi eladások tavaly júliushoz képest - a korábbi adat 0,2 százalékos csökkenésről szólt. Júniushoz képest a csökkenés 0,7 százalékos volt, a korábban jelentett 5,7 százalékos visszaesés helyett.

Az év első nyolc hónapjában a nagykereskedelmi eladások változatlan áron 1,6 százalékkal csökkentek, folyó áron 1,4 százalékkal emelkedtek a tavalyi év első nyolc hónaphoz képest. Mindenekelőtt a fogyasztási cikkek, a gépek és berendezések nagykereskedelmi forgalma csökkent. Kivételt a mezőgazdasági alapanyagok és az élőállatok nagykereskedelme jelentett, ahol a forgalom mind változatlan, mind folyó áron számolva nőtt.