Elemér
5 °C
16 °C

Augusztusban csökkent a német nagykereskedelmi forgalom

MTI
2001.10.01. 10:15
Változatlan áron 3,9 százalékkal, folyó áron 2,4 százalékkal csökkent augusztusban a német nagykereskedelem forgalma tavaly augusztushoz képest - közölte hétfőn a német szövetségi statisztikai hivatal. A forgalom júliushoz képest változatlan áron 0,1 százalékkal csökkent, folyó áron nem változott.

A felülvizsgált adatok szerint júliusban változatlan áron 0,1 százalékkal emelkedtek a nagykereskedelmi eladások tavaly júliushoz képest - a korábbi adat 0,2 százalékos csökkenésről szólt. Júniushoz képest a csökkenés 0,7 százalékos volt, a korábban jelentett 5,7 százalékos visszaesés helyett.

Az év első nyolc hónapjában a nagykereskedelmi eladások változatlan áron 1,6 százalékkal csökkentek, folyó áron 1,4 százalékkal emelkedtek a tavalyi év első nyolc hónaphoz képest. Mindenekelőtt a fogyasztási cikkek, a gépek és berendezések nagykereskedelmi forgalma csökkent. Kivételt a mezőgazdasági alapanyagok és az élőállatok nagykereskedelme jelentett, ahol a forgalom mind változatlan, mind folyó áron számolva nőtt.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.