Natália
-3 °C
7 °C

Csak Győrben változtatta meg terveit a Danone

MTI
2001.10.12. 12:05
Kapcsolódó cikkek (1)
A francia Danone élelmiszeripari konszern kekszgyárainak leépítésére hét hónappal ezelőtt bejelentett program végrehajtása, amely összesen 1816 hazai és külföldi álláshely felszámolását helyezte kilátásba, a megvalósítás szakaszába lépett. A győri kekszgyár bezárása helyett azonban a cég más megoldásokat tanulmányoz.

A Les Echos francia gazdasági szaklap pénteki cikke szerint a korábban megszüntetésre ítélt külföldi Danone-gyárak közül a cég egyedül a győri gyár esetében vizsgálja felül eredeti forgatókönyvét, amely az üzem bezárását és 657 alkalmazottjának elbocsátását jelentette volna. A dolgozók kemény ellenállásának hatására a Danone alternatív programokat tanulmányoz a bezárás elkerülésére - értesült a párizsi lap.

A belgiumi üzemben a múlt hónapban megkezdték a 412 érintett alkalmazott áthelyezését, többségüket a bezárásra ítélt Beveren-gyártól ötven kilométeres távolságban fekvő Herentals telepére irányították át. A hollandiai Dordrechtben, ahol 211 dolgozót terveztek elbocsátani, 80 munkással viszik tovább a termelést a Haust kekszgyárban. Nagy-Britanniában és Írországban pedig maga a Danone volt kénytelen jelentősen módosítani elképzeléseit, miután a leépítendő 280 főnél többen jelentkeztek önkéntes távozásra.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.