Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

További elbocsátások a Commerzbanknál

MTI
2001.10.15. 14:23
A Commerzbank háromezer fős elbocsátást és a korábban bejelentettnél ötvennel több fiók bezárását tervezi költségcsökkentési programja keretében - mondta egy bennfentes hírügynökségeknek hétfőn. A bank felügyelőbizottsága a nap folyamán vitatja meg a vállalatvezetés javasolta költségcsökkentéseket és átszervezéseket. A testület ülését egy hónappal előbbre hozták, mert banknak gyorsan kell cselekednie, hogy javítsa mérlegét.

A Commerzbank az idén már tervbe vett 240 millió eurós költségcsökkentést 150 bankfiók bezárása és az információs technológiai kiadások csökkentése révén, az év első felében azonban a költségek mégis riasztó mértékben, 18 százalékkal emelkedtek. A bank működési költségei az egy évvel korábbi 2,47 milliárd euróról 2,91 milliárd euróra emelkedtek. Miközben a költségek emelkedtek, a nettó profit az első félévben 76 százalékkal 262 millió euróra csökkent a tavalyi első félévi 1,095 milliárd euróról. A banknál a befektetett tőke megtérülése az egy évvel korábbi 20,4 százalékról 4,5 százalékra esett vissza.

A Commerzbank már elindította a 150 lakossági fiók tervezett bezárását, és a bankvezetés most további ötven bankfiók bezárására tett javaslatot. 200 bankfiók bezárása esetén a csoport hálózata 730 egységre csökkenne. A Commerzbanknak 40 000 dolgozója van, és az utóbbi hetekben a szóvivő úgy nyilatkozott, hogy 10 százalékos, vagyis 4000 fős létszámleépítés elfogadható lenne. Ha bank a nap folyamán csak 3000 fős létszámcsökkentést jelent be, az 7,5 százaléknak felel meg, vagyis a vártnál kisebb mértékűnek.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.