Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Kegyetlen az ukrán pénzpiac

MTI
2001.10.29. 13:57
Kijevben meggyilkolták Olekszij Romaskót, az értékpapír és tőzsdepiaci állami bizottság (tőzsdefelügyelet) tagját. Romaskót hétfő reggel kilenc órakor lőtték le belvárosi házának kapualjában, amikor munkába indult. A tőzsdefelügyeletnél megindították a nyomozást. Részletes tájékoztatást későbbre ígértek - jelentette az Interfax-Ukraina jól értesült forrásokra hivatkozva.

Az Unian hírügynökség rendőrségi forrásból származó értesülése szerint feltehetően bérgyilkosság történt. Romasko a bizottság elnökhelyettese volt, aki az ellenőrzési főosztályt vezette. Az állami ukrán értékpapírpiacot szabályozó törvény értelmében a tőzsdefelügyelet hat tagját az elnök nevezi ki hétéves időtartamra parlamenti jóváhagyással. A bizottság jelenlegi tagjait egy kivétellel 1996 decemberében hagyták jóvá.

Múlt szerdán az ukrán értéktőzsdén jegyzett fő részvények árfolyama rekord mértékben zuhant, a fő mutató egyetlen nap alatt a 2000 eleje óta legalacsonyabb szintre esett vissza. A legjelentősebb volt az árfolyamesés a nemrégiben még vezető papíroknak számító energiaipari vállalatok részvényeinél.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!