Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Várakozások alatti Egis-eredmény

Napi Online
2001.11.14. 13:23
Meglehetősen kedvezőtlen gyorsjelentést adott közzé az Egis Gyógyszergyár Rt. Míg az elemzők enyhe emelkedést vártak a konszolidált nettó profitban, addig az valójában 16 százalékkal, 5,46 milliárd forintra csökkent. A második legnagyobb magyar gyógyszergyár a harmadik negyedévben 10,8 milliárd forint árbevételt, 2,2 milliárd forint üzleti eredményt ért el.

Az anyavállalati üzemi eredmény szeptember végéig összesen 9 milliárd 562 millió forintot ért el, amely 48 százalékkal magasabb a bázisértéknél, ám a balul sikerült fedezeti ügyletek csaknem 4,7 milliárd veszteséget hoztak a cégnek, amelynek következtében a pénzügyi soron 3,2 milliárd forintos mínusz mutatkozik, így az adózott nem konszolidált eredmény 6,2 milliárd forintra rúgott (-3%) rúgott.

A legnagyobb külpiacon, az oroszon a harmadik negyedévben - az Egis vezetőinek korábbi magabiztos kijelentései ellenére - harmadával visszaesett az árbevétel, míg a hazai piacon a júliusi áremelést megelőző felvásárlási láz miatt a harmadik negyedéves hazai árbevétel 600-700 millió forinttal marad el az ilyenkor megszokottól.

A társaság piaci részesedése itthon 6,9 százalékot tett ki, jól teljesítettek a Servier licenctermékek is, a teljes hazai árbevétel negyede ebből származott. Mivel a cég üzleti évet is váltott szeptember végén, ez éves előzetes mérlegnek is tekinthető.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!