A támadások ellenére nyereséges a Lufthansa

MTI
2001.11.14. 16:23
Az Egyesült Államok elleni terrortámadások után drasztikusan visszaesett utasszám ellenére a német Lufthansa abban bízik, hogy idei működése nem lesz veszteséges. - Ha megtesszük valamennyi tervezett intézkedésünket, elkerüljük 2001-ben a működési veszteséget - mondta szerdán a Lufthansa pénzügyi vezetője. Az év első kilenc hónapjában a Lufthansa működési profitja 290 millió euró volt, 63,5 százalékkal kevesebb a tavalyi első kilenchavinál. Európa nagyságra második légitársasága röviddel az Egyesült Államokat szeptember 11-én ért terrorcselekmények után azt közölte, nem zárja ki, hogy 2001-ben veszteséges lesz.

A Lufthansa tiszta nyeresége a tavalyi első kilenchavihoz képest 90 százalékkal 65 millió euróra csökkent, bár ez kissé jobb volt az elemzői várakozásoknál. A Lufthansa külön harmadik negyedévi eredményeket nem közölt.

A nyereségcsökkenés oka a világgazdasági konjunktúra gyengülése és az Egyesült Államok elleni terrorcselekmények költségnövelő hatása. A társaság forgalma viszont a tavalyi első kilenc hónaphoz képest 14 százalékkal 12,31 milliárd euróra nőtt.