Hungarikum lett az Aranyfácán paradicsompüré
A Gazdasági Minisztérium hungarikummá nyilvánította a hatvani konzervgyár legismertebb termékét az Aranyfácán paradicsompürét - tájékoztatta az MTI-t az üzemet működtető Aranyfácán Konzervgyár 1934 Kft. ügyvezető igazgatója.
Szabó Zsolt elmondta: a cím elnyerésére a Széchenyi terv keretében különleges, egyedi minőségű, magyar eredetű termékkel lehetett pályázni.
A Hatvani család által a különleges magyar paradicsom feldolgozására 1934-ben alapított üzemben készülő, mára világhírű Aranyfácán paradicsom püré konzerv megfelelt ezeknek a kritériumoknak.
Hangsúlyozta: büszkeséggel tölti el az üzem tulajdonosait és dolgozóit, hogy olyan termékekkel említhető egy sorban az Aranyfácán paradicsompüré mint a Zwack unikum, a Pick szalámi, vagy a Herendi porcelán; ami motivációt jelent a további fejlesztésekhez.
2002-ben mintegy 160 millió forint beruházásával új gépsorokat állítanak üzembe az új ízesített ketchup termékcsalád - a szilvás, sárgabarackos, bazsalikomos, mediterrán és füstfokhagymás ketchup - készítésére.