A Swissair utódjának neve: swiss

MTI
2002.01.31. 16:40
Neve is van már az új svájci nemzeti légitársaságnak, amely a Swissair tavaly őszi csődje nyomán a Crossair regionális társaságra épülve jön létre: a swiss március végén, a nyári menetrend kezdetével indul.

Az új társaság magában foglalja a Crossair és a Swissair megmaradt tevékenységét - mondta csütörtökön Baselben André Dosé, a Crossair vezérigazgatója.

A swiss március 21-én, a nyári menetrend életbe lépésével kel életre, s menetrendje szerint 128 repülőgéppel 60 ország 123 célállomására közlekedik, LX kóddal. A társaság Európában 34 ország 86 légikikötőjébe indít járatokat; az interkontinentális járatok 26 ország 37 repülőterére közlekednek majd. A gépeken három osztály lesz - az első, a Business és a turista-osztály -, s a swiss céljának tekinti, hogy a világ légiforgalmának legjobb első osztályát kínálja.

Az új cégkoncepciót fokozatosan valósítják meg. Arról még nincs döntés, hogy melyik nemzetközi szövetséghez csatlakozik az új svájci társaság, de Dosé elmondta: abból indul ki, hogy hosszabb távon az európai légi forgalom összesen három szövetségre tagolódik majd, s ezek közül az egyiknek lesz a tagja a swiss is.