Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Magyarország és Lengyelország a legstabilabb feltörekvő gazdaság

MTI
2002.02.18. 09:44
Magyarország és Lengyelország gazdasága a legstabilabb a feltörekvő piacok országai közül a Lehman Brothers és az Eurasia Group által végzett legújabb politikai kockázati felmérés szerint.

A The Economist brit gazdasági hetilap által ismertetett felmérésben a stabilitási mutató azt méri, az adott ország mennyire képes ellenállni válságoknak illetve elkerülni válságok generálódását. Az index kiszámításakor 60 százalékban politikai, 40 százalékban gazdasági jellegű tényezőket vesznek alapul. Minél magasabb a mutató, annál stabilabb az adott ország gazdasága - magyarázta a brit gazdasági lap.

Mind Magyarország mind Lengyelország esetében 70 százalék fölötti mutatót állapították meg a kutatók. Magyarország esetében 75, Lengyelországéban 72 százalékosat. Egy évvel ezelőtti hasonló felmérésükben Magyarország esetén az index 73, Lengyelországéban 68 százalékos volt, azaz a politikai stabilitást növekvőnek értékelték a felmérők. Oroszország stabilitási mutatója növekedett a legnagyobb mértékben: a tavaly megállapított 46 százalékról 58 százalékra.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.