Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

A Guinness csökkenteni próbálja a csapolási időt

MTI
2002.02.28. 09:22
A Guinness sörgyár olyan technológián dolgozik, melynek révén a nevét viselő sör csapolási ideje a töredékére csökkenthető. Az ügy hátterében az áll, hogy a mai fiatal fogyasztók többsége azért nem rendeli a híres barna sört, mert pohárba csapolása rendesen túl sok időt, mintegy két, két és fél percet igényel.

A Guinness márkát tulajdonló Diageo italipari csoport illetékesei szerint ma már nem ritka a brit és az ír szigeteken az olyan kocsma, ahol nem is mérnek Guinnesst. A vendéglátóipari egységek közönsége egyre inkább áttér a bor, a rövidek és a koktélok fogyasztására. A hordós Guinness forgalma hazájában mintegy 4 százalékkal esett vissza a múlt évben - írja a Reuters.

Ha sikerrel járnak az itallal kapcsolatos kísérletek, úgy hamarosan 20 másodperc körül csapolnak egy korsóval a sörből, s ezt a gyorsaságot a minősége sem sínyli meg. Ezzel egész marketingjén is változtatni kell, hiszen a Guinness kiválóságát lassú "elkészítési módjához" is kapcsolták.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!