Az első negyedévben 5 milliárd forintot hagytunk a McDonald's-ban

MTI
2002.04.05. 12:01
Az első negyedévben a magyarországi McDonald's 5,17 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, ami 18 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest. A cég tájékoztatása szerint január-márciusban 13,4 millióan látogatták éttermeit, 7,2 százalékkal többen, mint 2001 első három hónapja során.

A McDonald,s az év első negyedében három új éttermet nyitott.

A Quick Hungary-vel január 25-én aláírt szerződés értelmében a McDonald's megvásárolta a Magyarországról kivonult francia-belga gyorsétterem-hálózat két egységét. Hamarosan megnyílt a cég standarjainak megfelelően átépített új étterem a Mammut II. bevásárlóközpontban. Márciusban további két új egység nyílt, az Árkád Bevásárlóközpontban és Kecskeméten. Így az év első negyedében 83-ra emelkedett a magyarországi McDonald,s éttermek száma.

A McDonald's mérleg szerinti vesztesége tavaly 800 millió forint volt, szemben az egy évvel korábbi 1,4 milliárd forintos negatívummal. A 2002-es üzleti tervben 8,5 százalékos árbevétel-növekedést jelöltek meg, s várakozásaik szerint a nettó eredmény már pozitív lesz.

Az egy vásárlásra jutó átlagos költés tavaly 700 forint volt, a cég várakozásai szerint az idén eléri a 740 forintot.