Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Öt magyar tech-cég a Deloitte Touche Tohmatsu listáján

MTI
2002.04.10. 10:41
Öt magyar technológiai vállalat került fel a Deloitte Touche Tohmatsu Fast 500 elnevezésű listájára, amely az európai high-tech cégeket rangsorolta. A verseny végeredményét kedden ismertették Párizsban - tájékoztatta a tanácsadó cég közleményben az MTI-t.

A programot Deloitte Touche Tohmatsu Technológia, Média és Telekommunikáció (TMT) részlege koordinálta. A társaság a technológia, a média és a telekommunikáció területén működő cégeket rangsorolta.

A versenyben összesen 1.082 állami és magántulajdonban lévő high-tech cég vett részt 18 ország és 2 régió - Közép-Európa és Nagy-Britannia - képviseletében.

A Közép-Európai régióból, Csehországból, Észtországból, Lettországból, Litvániából, Lengyelországból Szlovákiából és Magyarországról összesen 75 cég versengett.

A Deloitte Fast 500 európai technológiai rangsorán magyar szempontból a legelőkelőbb helyen, a 76-dikon a Telnet Hungary Kft. végzett, 96. lett a Kirowski Kft., 142. az econet.hu Informatikai Rt., 395. a Marketlink Kft., és 435. az R&R Software Rt.

A rangsor a cégek három éves átlagos bevételnövekedésén alapul. Az idei, az első rangsor az 1998-2000 közötti százalékos növekedési arányt tükrözi. Az 500 nyertes vállalat három év alatt összesen 525 százalékos átlagos bevételnövekedést produkált.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!