Öt magyar tech-cég a Deloitte Touche Tohmatsu listáján

MTI
2002.04.10. 10:41
Öt magyar technológiai vállalat került fel a Deloitte Touche Tohmatsu Fast 500 elnevezésű listájára, amely az európai high-tech cégeket rangsorolta. A verseny végeredményét kedden ismertették Párizsban - tájékoztatta a tanácsadó cég közleményben az MTI-t.

A programot Deloitte Touche Tohmatsu Technológia, Média és Telekommunikáció (TMT) részlege koordinálta. A társaság a technológia, a média és a telekommunikáció területén működő cégeket rangsorolta.

A versenyben összesen 1.082 állami és magántulajdonban lévő high-tech cég vett részt 18 ország és 2 régió - Közép-Európa és Nagy-Britannia - képviseletében.

A Közép-Európai régióból, Csehországból, Észtországból, Lettországból, Litvániából, Lengyelországból Szlovákiából és Magyarországról összesen 75 cég versengett.

A Deloitte Fast 500 európai technológiai rangsorán magyar szempontból a legelőkelőbb helyen, a 76-dikon a Telnet Hungary Kft. végzett, 96. lett a Kirowski Kft., 142. az econet.hu Informatikai Rt., 395. a Marketlink Kft., és 435. az R&R Software Rt.

A rangsor a cégek három éves átlagos bevételnövekedésén alapul. Az idei, az első rangsor az 1998-2000 közötti százalékos növekedési arányt tükrözi. Az 500 nyertes vállalat három év alatt összesen 525 százalékos átlagos bevételnövekedést produkált.