Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

IMF-haladék Argentínának

MTI
2002.05.22. 14:36
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) újabb egy év haladékot ad Argentínának 136 millió dollár törlesztésére - jelentette be Horst Köhler, az IMF vezérigazgatója Roberto Lavagna argentin gazdasági miniszterrel folytatott washingtoni megbeszélései után. A hitel törlesztése szerdán lett volna esedékes.

- A találkozó lehetőséget adott azoknak az erőfeszítéseknek a megvitatására, amelyeket az argentin gazdasági minisztérium és az argentin központi bank tesz a válságból való kilábalásra. Az IMF további támogatást nyújt Argentínának gazdasága stabilizálásához - mondta Köhler. Nem mondta azonban, hogy az IMF kész lenne újrakezdeni a tárgyalásokat újabb hitelnyújtásról, pedig Argentína abban bízik, hogy rövidesen újraindulhatnak a tárgyalások a gazdaság stabilizálásához szükséges 9 milliárd dolláros hitelről.

Argentína összesen 15 milliárd dollárral tartozik az IMF-nek, ebből 5 milliárd dollár visszafizetése esedékes az idén. A latin-amerikai ország a múlt héten 680 millió dollárt törlesztett a Világbanknak, egy hónapos késéssel, ami felerősítette a félelmeket, hogy Argentína nem tudja tartani a törlesztési menetrendet. A hiteltörlesztés elmaradása esetén Argentína nem számíthatott volna újabb világbanki hitelre.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.