Kétmilliárd eurós veszteség a Deutsche Telekomnál

MTI
2002.05.22. 14:58
A Deutsche Telekom vesztesége több mint négyszeresére nőtt az idei első negyedévben. A német távközlési vállalat szerdai közleménye szerint a nettó veszteség 1,81 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 358 millió euróról. A működés legszélesebb eredményjelzője, a pénzforgalmi többlet (EBITDA) 3,78 milliárd euró volt, 4,4 százalékkal több, mint a tavalyi első negyedévben.

Elemzők 3,7 és 4,1 milliárd euró közötti pénzforgalmi többletet vártak az Európában legnagyobb bevételű távközlési társaságtól, 3,9 milliárd eurós átlaggal. A T-Com vezetékes szolgáltatás pénzforgalmi többlete csökkent, a T-Mobile mobilszolgáltatónál pedig lassult a növekedés.

A Deutsche Telekom bevétele 12,8 milliárd euróra nőtt, 15 százalékkal meghaladva a tavalyi első negyedévit. Az árbevétel felét a T-Com hozza. Áprilisban előzetesen 12,9 milliárd eurós első negyedévi bevételt jelentettek.

A DT adóssága 67,3 milliárd euró volt az első negyedév végén a szerdai közlés szerint - áprilisban 67,2 milliárdot jelentettek előzetesen -, de a társaság most nem közölt újabbat adósságcsökkentési terveiről.