Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Megjárták a szponzorok a francia fociválogatottal

MTI
2002.06.11. 15:35
A francia labdarúgó válogatott számos szponzora - annak reményében, hogy a csapat a most folyó világbajnokságon dobogós helyen végez - összesen mintegy 38 millió eurót folyósított az idén a francia labdarúgó szövetségnek(FFF). Ez utóbbi költségvetésének ez több mint 30 százaléka.

A nagy szponzorok közé tartozik az Adidas, a Carrefour francia kereskedelmi nagyvállalat, a Crédit Agricole, jegyzett tőkéje szerint a legnagyobb francia pénzintézet.

Ezek a francia sajtó szerint most újraszámolhatják befektetéseik értékét - melyek gyakorlatilag reklámbefektetések -, mivel a francia csapat nem szerepel tovább a világbajnokság mérkőzéseinek közvetítési programjában, azaz jelentős "reklámidő" marad el.

Az FFF számláit némileg egyenesbe hozhatja, hogy a francia válogatott tagjai nem kapnak egyetlen eurót sem VB-s szereplésükért a szövetségtől.

A francia központi televíziót, a TF1-et azonban még nagyobb összegű veszteség érheti, hiszen a közvetítések franciaországi viszontsugárzási jogainak megszerzésére 168 millió eurót áldozott, és azt remélte, hogy a franciák mérkőzéseinek közvetítése során felkínált reklámidőkkel - esetleg a döntőig - ezt vissza is szerezheti. Most nagy kérdés, kinek és milyen műsorokban tud ugyanannyi reklámidőt - jó pénzért - eladni.

A TF1 párizsi tőzsdén forgó részvényének ára kedden délelőtt nem véletlenül zuhant hirtelen több mint 4 százalékot.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.