Ágnes
-13 °C
0 °C

Merrill: az elemzők vállalják névvel elemzéseiket

Napi Online
2002.07.29. 15:37
A Merrill Lynch & Co. támogatja a tengerentúli tőzsdefelügyelet azon javaslatát, amely szerint a jövőben az elemzőknek személyesen kellene igazolniuk elemzéseiket - írja a Reuters.

A túlzottan derűlátó elemzései miatt nemrégiben 100 millió dollárt kipengető Merrill Lynch most igyekszik eminensként viselkedni, s támogatásáról biztosította a szövetségi értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) július 24-én kelt javaslatát, amely szerint az elemzőknek névvel kellene vállalniuk a kezükből kikerülő jelentéseket. A Merrill üdvözöl minden olyan lépést, amely az elemzésekbe vetett befektetői bizalom helyreállítását célozza - jelentette ki a társaság kutatásvezetője, Robert McCann.

Emlékezetes, hogy a Merrillnek májusban sikerült kiegyeznie a New York-i főállamügyésszel, az egyezség 100 millió dollárjába került a vállalatnak. Eliot Spitzer amiatt nyomozott a legnagyobb értékpapírcég ellen, hogy az nem vezette-e szándékosan félre a befektetőket egyes részvények értékelésével.

Spitzer gyanúja szerint a Merrill elemzői pozitív minősítést adtak olyan, egyébként általuk rossznak tartott cégek papírjaira, amelyekhez egyéb érdekek kapcsolták őket. Az államügyész akkor olyan e-maileket mutatott be, amelyek bizonyítják, hogy az elemzők magánvéleményként leszólták az ajánlott papírokat.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!