Enyhít a hitelfeltételeken az OTP

2009.02.18. 07:58
Az elmúlt hónapokhoz képest stabilabbnak mondható forint- és devizaforrásainak köszönhetően fokozza üzleti aktivitását az ingatlan alapú hitelezés területén az OTP Bank.

Alapvetően a termékfeltételeken módosítottak, de az ügyfelekkel szemben támasztott hiteligénylési követelményeken is változtattak. Ennek értelmében a bank a lakás- és jelzálog típusú hitelezést érintően a következő intézkedést hajtja végre:

A devizaalapú hiteleknél hétfőtől ismét lehetőség nyílik a minimálbér hivatalos igazolása melletti hitelfelvételre. A feltétel visszaállításával egyidejűleg azonban - a tervek szerint átmenetileg - felfüggesztésre kerülnek a gyorshitelek.

Minimálbér esetén a hitelösszeg maximum a fedezetként felajánlott ingatlan hitelbiztosítéki értékének - minősítéstől függően - 40-55 %-a lehet. Világhitel és adósságrendező hitel továbbra is csak hivatalos jövedelemigazolás mellett igényelhető.

A bank a kamattámogatásra jogosult ügyfelek esetében továbbra is a forinthiteleket részesíti előnyben. 15 millió forint feletti hiteligény esetén kiegészítő forrásként az euró alapú hitelterméküket - lehetőleg életbiztosítással, vagy lakástakarékkal kombinálva - ajánlják az ügyfeleknek.

Új lakás vásárlása esetén az alacsonyabb önerőnek köszönhetően - bizonyos ügyfélkörnek - még mindig a lakáslízing tűnik a legvonzóbb finanszírozási formának.