Jön a chipkártyás taxicsekk

2009.03.20. 07:27

Rövid időn belül a Taxi 4 és a Tele 5 Taxi társaságoknál az összes autót felszerelik a bankkártyás fizetést lehetővé tevő, bizonylat nyomtatására is alkalmas terminálokkal.

Ezek a berendezések ráadásul alkalmasak az úgynevezett félcsendes címkiadásra is. Utóbbi lényege: a taxisofőr az utas adatait nem a rádión keresztül, hanem a terminál képernyőjén kapja meg, melyet szükség esetén eltárolhat, kinyomtathat.

A banknegyedben igen népszerű Tele 5 saját vásárlóközönségére reagálva chipkártyás taxicsekkeket is bevezet, amellyel a hagyományos bankkártyákhoz hasonlóan alkalmazva egyenlítheti ki az utas a viteldíjat. Az ügyfél pedig egy erre kialakított portálfelületen valós időben követheti nyomon a taxival való utazási költségek alakulását.

A fejlesztést azzal indokolják, hogy számos cég köt szerződést a taxitársaságokkal, hogy üzleti útjaikon rendszeresen igénybe vehessék a szolgáltatásokat. Manapság mindez taxicsekktömbök segítségével történik, amelyek nyilvántartása, elszámolása idő- és költségigényes feladat, ahol igen nagy a hibázás lehetősége. Ezt küszöbölné ki a plasztik taxicsekk. Új szolgáltatásaikat a taxivállalatok a Pannonnal együttműködve alakították ki.