Újra leállt a győri Audi-gyár

2009.04.08. 15:26 Módosítva: 2009.04.08. 15:38
Egy hétre ismét leálltak a gépsorok a győri Audi-gyár egyes részlegein. A dolgozók fizetett szabadságon vannak. A termelés húsvét után indul újra. Ez a harmadik gyárleállás a válság kirobbanása óta.

Ismét szünetel a termelés az Audi győri gyárának egyes részlegein. A mostani leállás elsősorban a járműgyártást érinti, de a motorgyár is csökkentett munkarend szerint dolgozik. A járműgyárban egyhetes szünetet rendeltek el. A leállás ideje alatt a dolgozók fizetett szabadságon vannak. Az Audi Hungária Kft-nél az elmúlt hónapokban már többször is felfüggesztették a gyártást.

A járműgyárban egy hétig állnak a gépsorok. A leállás hétfőn kezdődött és húsvét után indul újra. A motorgyártás területén csökkentett munkarendet vezettek be, azaz van olyan részleg, ahol csak egy-egy napra állnak le, de van, ahol csak egyes műszakok maradnak ki, míg mások teljes időben dolgoznak. Az egyes termelési területek a piaci megrendelésekhez igazodnak - mondta el Czechmeister Mónika, az Audi Hungária Kft. sajtóosztályának munkatársa.

Az üzem az elmúlt hónapokban már kétszer is felfüggesztette a gyártást, először 2008 év végén és 2009 év elején, majd idén februárban a Volkswagen konszernhez igazodva, egy hétre állt le a termelés. A dolgozók minden alkalommal - így most is - fizetett szabadságot kaptak a leállás idejére.