Csányi kártérítést akar Sorostól

2009.04.24. 07:39 Módosítva: 2009.04.24. 07:39
Az OTP Bank szakemberei vizsgálják, hogy a kisbefektetők kaphatnak-e valamilyen módon kártérítést a tavaly októberben az OTP részvényei elleni támadás miatt.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök vezérigazgatója az InfoRádiónak nyilatkozva közölte: a szakértők még nem jutottak eredményre, és nem tudni, hogy végül az OTP, vagy a befektetők léphetnek-e fel, de a bank segíteni fogja a befektetőket, amennyiben az ő kártérítési követelésük vezethet eredményre.

Csányi Sándor szerint egy hónapon belül eldől, hogy van-e esély egy per indítására a Soros Funddal szembeni kártérítési igény érvényesítése érdekében. Utalt arra, hogy az OTP büntető feljelentést is tett ebben az ügyben. Az eljárás a tudomása szerint fel volt függesztve addig, amíg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete lefolytatta eljárását, de most az újra indult.

Soros György
Soros György

Ugyanakkor a bankvezér elhárította a választ arra a kérdésre: elképzelhető-e, hogy tavaly októberben a magyar gazdaság ellen indult tudatos támadás. Szerinte bár sok gyanús mozgás volt a forint- és állampapírpiacon, azt nehéz megmondani, hogy ez mennyire volt mesterséges. Az mindenképpen bizonyos szerinte, hogy az októberi támadás a forint ellen hozzájárult ahhoz a bizalomvesztéshez, amit a forint és az ország, s ezzel együtt az OTP bank is elszenvedett.