Panellakás helyett mobilház-lakópark

2009.10.07. 07:41

Három budapesti kerületben tervez mobilház-lakóparkot létrehozni a Magyarmobilház.hu Kft., amely hirdetéseiben a panellakások helyett ajánlja ezt a megoldást.

Három hét alatt elkészül, összeállítása sem igényel többet néhány óránál, építési engedély sem kell hozzá, mégis télen-nyáron lakható, mert az acéllemezek közti szigetelőanyagból álló szendvicspanel hőszigetelési tulajdonságai jobbak, mint a hagyományos 38-as téglán 5 centis hőszigetelő vakolattal ellátott falnak - sorolja a mobilház előnyeit a cég egyik tulajdonosa, Gál Viktor. A házak a cég dunakeszi műhelyében készülnek, innen szállítják kamionnal a megrendelő telkére vagy Soroksárra, a III. kerületi Csúcshegyre vagy a XVII. kerületbe tervezett parkokba.

A legalább 30 éves élettartamra tervezett mobilházakat berendezve, kulcsrakészen szállítják, a helyszínen csatlakoztatják a közművekhez. Alapozásra nincs szükség, a háromtonnás épület a kerekein és az alátámasztáson nyugszik. Mérete 18 négyzetmétertől akár 100 négyzetméterig is terjedhet. Egy 30 négyzetméter alapterületű mobilházat a tervezett parkokban az osztatlan közös tulajdonban lévő, ám kizárólagos használatba adott 200-300 négyzetméteres, kizárólagos használatú kerttel 6,9 millió forintért kínálnak, a 60 négyzetméteresek ára 8,5 millió.

Az ár, a gyorsaság és a kertes ház iránti vágy Gál szerint gyorsan gyűjti az érdeklődőket, már eddig 150 jelentkezőt regisztráltak a tervezett lakóparkokba. Lakáshitelt vagy szabad felhasználású jelzáloghitelt viszont nem lehet felvenni a mobilházra, egyedül a 40 százalékos önerőt igénylő termékhitel, vagyis áruvásárlási hitel jelentheti a banki finanszírozást.