Tőzsdére megy a Futureal vagyonkezelője

2009.10.21. 14:29
A Futureal tőkealap-kezelő csoportjának tagjaként a Finext Vagyonkezelő Nyrt. benyújtotta tőzsdei bevezetésre vonatkozó kérelmét.

A Budapesti Értéktőzsde tájékoztatása szerint a Finext Vagyonkezelő Nyrt. 2009. október 20-án benyújtotta törzsrészvényeinek tőzsdei bevezetésére vonatkozó kérelmét.

A Futureal által létrehozott tőkealap-kezelő Finext csoport három tagból áll: a Futureal alapkezelőből átalakult Finext Befektetési Alapkezelő Zrt. jelenleg is 20 milliárd forint értékben kezel három befektetési alapot, a Finext Startup Kockázati Tőke Alapkezelő Zrt. várhatóan hétmilliárd forint értékben kezel majd alapokat, kétmilliárdos saját résszel, a harmadik pedig a most tőzsdére kerülő Finext Vagyonkezelő.

A csoport tulajdonosai a Futurealhoz hasonlóan Futó Péter és Futó Gábor. A Finext Csoport célja, hogy a hazai vállalkozásokat tőkéhez juttassa - persze megfelelő hozam mellett. A csoport aktív és passzív befektetéseket is tervez - mondta Futó Gábor, a Finext Startup igazgatóságának elnöke.