Oszkó szerint növekedési előnyre tehet szert Magyarország

2009.11.06. 08:39 Módosítva: 2009.11.06. 08:39

Magyarország a válságkezelés alternatív útját járja, és adósságnövelés, illetve adónövelés helyett a visszaesés miatti jelentős adóbevétel-kiesést erőteljes kiadáscsökkentéssel ellensúlyozza, nem hagyva az egyensúly romlását, a további gyors eladósodást.


A pénzügyminiszter leszögezte, hogy a nemzetközi intézmények pénzügyi segítségéért az ország semmi olyat nem tett, amit ne kellett volna egyébként is megtennie. Ez a válságkezelő program Magyarországon készült, és nem Washingtonban és még csak nem is Brüsszelben - jegyezte meg.

oszkop07


Sokan hoznak óriási áldozatokat azért, hogy ez a program megvalósulhasson. A társadalom minden rétege megszenvedi a válságot - fogalmazott. "Aki azt állítja vagy hiszi, hogy ezeket az áldozatokat meg lehetett volna spórolni, sokkal könnyebb utat is választhattunk volna, illúziókat táplál, hiteget, nem néz szembe a valósággal" - közölte Oszkó Péter.
Szerinte ha sikerül ezt a fegyelmezett, a politikai viharoktól tudatosan távolságot tartó szakmai munkát továbbvinni, egyre nyilvánvalóbbá és érzékelhetővé válik majd mindenki számára, hogy az ország tartós fejlődését ez alapozza meg.