Orbán Viktor és a nagytőke

2010.03.08. 12:03

Tervezett program

12.00: Tolnay Tibor - építőipar

12:10: Wáberer György - fuvarozás

12:20: Gablini Gábor - autópiac

12:30: Beck György - multik Magyarországon

12:40: Csányi Sándor - politika és gazdaság

12:50: kérdések, felvetések

13:10: Orbán Viktor - előadás, reagálások

"Ha nem jött volna a válság, Magyarország csődbe ment volna, a termelőképességünk alacsony szintje, az eladósodottság miatt." - mondta előadásában Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke a VOSZ által szervezett, Művészetek Palotájában tartott gazdaságpolitikai konferencián, melyet élőben követhetnek az Indavideón.

A fórumon 12.30-kor Beck György Vodafon-vezér beszél a multik magyarországi szerepéről, majd az OTP-vezér Csányi Sándor a politika és a gazdaság kapcsolatáról, "Mindenki tegye a dolgát" alcímmel. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a program szerint 13.10-kor reagált az elhangzottakra, illetve ad elő pártja gazdasági elképzeléseiről.

Demján Sándor a konferencia nyitóelőadásában a VOSZ által javasolt, a következő kormány számára követendő gazdaságpolitikai lépéseket fogalmazott meg. A VOSZ azt javasolja, a vállalkozások adóterhelését 4 év alatt, a lakosságét 6 év alatt a régiós versenytársak átlagos adóterhelése alá kellene csökkentenie a következő kormánynak.