Csalás miatt nyomoznak Pátyon

2010.04.26. 11:26

Az ombudsman, az Alkotmánybíróság és az ügyészség után már a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya is vizsgálódik Pátyon a golfprojekttel kapcsolatban - írja a Páty nem eladó civil összefogás hétfői közleménye.

Idén március 29-én a pátyi képviselő-testület jóváhagyta, hogy az önkormányzat településrendezési szerződést kössön a korrupciógyanús sávolyi befektetéseiről elhíresült külföldi ingatlanfejlesztő céggel, a Grupo Miltonnal. Ehhez kapcsolódóan a befektető által a falunak beígért elkerülő utak megépítésének biztosítékául a pátyi önkormányzat részére jelzálogot jegyezzenek be egy székesfehérvári ingatlanra. A pátyi önkormányzat által kiválasztott, de a befektető által fizetett hivatalos értékbecslést végző cég, az Eston International szerint a felajánlott ingatlan becsült értéke 2,7 milliárd forint. Más szakértői becslések szerint azonban a terület ennek csak a töredékét éri, mindössze 15 millió forintot, mivel kereskedelmi vagy lakásépítési célra jelenlegi állapotában alkalmatlan, hiszen nehezen megközelíthető, az országos ökológiai hálózat részét képező ingoványos, belvizes, legelő besorolású terület, amelyen számos út és egy szennyvíztisztító telep is található.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya ismeretlen tettes ellen indított nyomozást- a pátyi jegyzőnek küldött levél szerint - különösen jelentős csalás gyanúja miatt - derül ki a közleményből.