Júliustól csökkenhet az áramár

2010.05.27. 08:08
Valamennyi árampiacon tevékenykedő egyetemes szolgáltatói engedélyes benyújtotta árváltoztatási kérelmét a Magyar Energia Hivatalhoz. Piaci információk szerint csökkenésre számíthatnak július elsejétől a - jellemzően - lakossági körbe tartozó fogyasztók, amelynek mértéke 4-6% lehet.

A Portfolio.hu információi szerint a magyar árampiacon tevékenykedő egyetemes szolgáltatói engedélyesek kivétel nélkül árváltoztatási kérelmet nyújtott be a Magyar Energia Hivatalhoz, amelynek ezt követően döntenie kell a kérelmek megalapozottságáról, valamint a változtatás mértékéről.

Piaci információk szerint július elsejétől csökkenhetnek majd a lakossági áramtarifák, amelynek pontos mértéke még bizonytalan, de átlagosan 4-6%-os tarifamérséklődésre lehet számítani. Ez az érték természetesen az egyes szolgáltatók esetében, illetve az egyetemes szolgáltatáson belüli különböző tarifáknál eltérő lehet.

A szolgáltatok azt tervezik, hogy az új kormányzattal együttműködve felülvizsgálják a jelenlegi áramtarifákra rakodó adminisztratív terheket, illetve keresik majd az egyéb csökkentési lehetőségeket.