Bertold
2 °C
8 °C

Újabb benzináremelés jön

2010.06.21. 14:11
A Mol szerdán bruttó 2 forinttal emeli a benzin, és 5 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát.

Szerdán (2010. június 23-án) nulla órától 2 forinttal emeli a Mol a benzin bruttó nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára 5 forinttal kúszik feljebb - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 328,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 314,9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, 2-5 forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan valahol 345-346, a gázolajat pedig átlagosan 331-332 forint környékén tankolhatjuk literenként.

A dízelnél ez még nem történelmi csúcs, az átlagár 2008-ban 335 forintnál is járt, a benzin esetében viszont újabb rekordszintre áll be az ár.

Az áremelés oka az, hogy a tőzsdei üzemanyagárak dollárban mérve drágultak a múlt héten. Ezt a tendenciát a forint erősödése mérsékelte valamelyest, de teljesen eltűntetni nem tudta.

Álomnyaralások Thaiföldön

Trópusi szigetek, gyönyörű homokos tengerpart, paradicsomi nyugalom...

Nyaralni megy? Kötött már utasbiztosítást?

Elég egy gyomorrontás, vagy egy fogfájás ahhoz, hogy a nyaralás rémálommá változzon. Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!