Gyorsabban repülhetünk Ázsiába

2010.06.24. 09:33
Budapesti járatot indít a Qatar Airways. A légitársaság 2011. januártól heti négy járatot üzemeltet majd Budapest és Katar fővárosa, Doha között.

A Qatar Airways a legnagyobb arab légitársaságok közül elsőként indít járatot Kelet-közép európai régióba. Jövő év január 17-től Budapestről Dohába közvetlenül, egy rövid bukaresti megállóval lehet eljutni, ami tovább javítja a légi kapcsolatot a keleti szomszédjainkkal is.

A Budapest Airport alig egy éve alakította át a légiközlekedési üzletágát, amelyben kiemelt szerepet kapott a járatfejlesztés. A rangos Qatar Airways megnyerésével a megújult szervezet az eddigi legnagyobb sikerét könyvelhette el.

Kam Jandu légiközlekedési igazgató elmondta: a Qatar Airways jelenléte a régióban nemcsak Ferihegynek, de Budapestnek és Magyarországnak is sokat jelent. „Magyarország becsatlakozott a Perzsa-öböl leggyorsabban növekvő hálózatába, ez számunkra is jelentős előrelépés, az utasok pedig innentől sokkal könnyebben és gyorsabban utazhatnak majd Ázsiába és Ausztráliába.”

A Qatar Airways 2011. január 17-én egy Airbus A320 típusú repülővel érkezik először Ferihegyre, ezután heti négy közvetlen járat közlekedik a magyar és a katari főváros között.