Olcsóbb lesz a benzin

2010.07.19. 14:07
A Portfolio.hu úgy tudja, hogy a Mol szerdán bruttó két forinttal csökkenti a benzin, és három forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát. Az árcsökkentést elsősorban az üzemanyagárak esése és a forint dollárral szembeni erősödése teszi lehetővé.

A kutakon az autósok hasonló nagyságrendű üzemanyagár csökkenéssel szembesülhetnek. 2010. július 21-én nulla órától két forinttal csökkenti a Mol a benzin bruttó nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára három forinttal kerül lejjebb. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 323,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 306,9 forintért adja majd. Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, két-három forintos árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon.

Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan valahol 340-341, a gázolajat pedig átlagosan 323-324 forint környékén tankolhatjuk literenként. Az üzemanyagárak csökkenését elsősorban annak köszönhetjük, hogy a dollárban jegyzett benzin és gázolajárak csökkenése mellett a múlt héten a forint erősödni tudott a dollárral szemben.