Az IMF és az EB tájékoztatta a vezető magyarországi bankokat

2010.07.23. 07:26
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság képviselői tájékoztatták a vezető magyarországi bankokat legutóbbi hitel-felülvizsgálati tárgyalásaikról - közölte az IMF.

Az IMF és az EB képviselői az úgynevezett európai banki koordinációs kezdeményezés rendes ülésén Brüsszelben találkoztak a magyar pénzügyi rendszerben fontos szerepet betöltő pénzintézetek anyabankjai, valamint a legnagyobb hazai bank, az OTP tisztviselőivel.

A találkozón a következő anyabankok voltak jelen: Erste Group Bank, RZB Csoport, Intesa SanPaolo, KBC Csoport és Unicredit Csoport. Ugyancsak részt vettek a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Nemzeti Bank, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, továbbá az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, az Európai Beruházási Bank, a Világbank-csoport és az Európai Központi Bank képviselői.

A közlemény szerint a találkozó célja a magyarországi makrogazdasági helyzet áttekintése volt, valamint az, hogy tájékoztassák az anyabankokat az IMF-EB legutóbbi közös felülvizsgálati küldetéséről, "amely nem fejeződött be".

A résztvevők emlékeztettek az európai banki koordinációs kezdeményezés mint koordinációs keret fontosságára. Egyúttal kifejezték reményüket, hogy hamarosan folytatódnak a tárgyalások a sokoldalú gazdasági programokról, különösen "a magyar pénzügyi szektorra kirótt átmeneti adó jellemzőinek javítása" terén.