Bonyhádon épülhet a tengervíz alatti hotel

2010.08.29. 09:03
A bonyhádi képviselő-testület elvi hozzájárulását adta a Trimp Holding Zrt. korábban Kiskunhalasra tervezett víz alatti luxusszállodájának beruházásához. Potápi Árpád polgármester közölte: a város alsószéplaki részén létesülő fürdőberuházás melletti területen épülhet fel a szálloda.

A beruházó cég most elkezdheti a konkrét tervek kidolgozását, és megkezdődnek a tárgyalások az önkormányzattal a földterületet megvásárlásáról – mondta Potápi Árpád. A város vezetése október végén tér vissza témára, és hoznak konkrét döntéseket a beruházásról.

Tízmilliárdos beruházás

Kökény Béla, a Trimp Holding Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: az ötszintes, több mint 28 000 négyzetméter bruttó alapterületű szállodát 10,5 milliárd forintból tervezik megépíteni, a finanszírozáshoz már több mint 10 magáncéggel van elvi megállapodásuk. Pályáznak európai uniós forrásokra is, de csak később, mivel cégük az idén alakult, banki finanszírozást pedig csak a beruházás utolsó harmadában kívánnak igénybe venni.

A tervek szerint a szálloda – amelynek 3 szintje víz alatt lesz, ehhez sós vizet használnak – 2013 harmadik negyedévének végén nyithatja meg kapuit. A tervező az Incorso Kft. lesz, a tengervizes részek kialakítását pedig a Tropicarium-Oceanárium Kft. végzi. A Trimp Holding tájékoztatása szerint a beruházás területe 7,9 hektár.

Kökény Béla elmondta: a korábbi elképzelés ellenére nem Kiskunhalason valósul meg a beruházás, mivel az ottani önkormányzat nem tudott a beruházáshoz megfelelő nagyságú területet megvételre ajánlani.

Ötvenmilliós cég

Az Opten cégtárának adatai szerint a Trimp Holding idén júniusban alakult, három magyar magánszemély tulajdonában álló vállalkozás. Többsége tulajdonosa Bok Szilvia, akinek van egy szintén idén tavasszal alakult budapesti vállalkozása is, kisebbségi tulajdonosa Fodor Gusztáv István, aki három, felszámolás, illetve végelszámolás alá került cégben volt érintett korábban, valamint Pasaréti Gabriella.

A Trimp Holding alaptőkéje 55,1 millió forint, székhelye egy szigethalmi (Pest megyei) ingatlan, amely címen egy másik, Kökény Bélához szintén kötődő cég is be van jegyezve. Ez a Mátra Aqua Kft., ami a cégnyilvántartás szerint 2008-ban alakult félmilliós tőkével, és aminek idén májusig Kökény Béla volt az egyik tulajdonosa és ügyvezetője, azóta a fivére, Kökény Zsolt a tulajdonos és cégvezető. A Trimp Holdingnak még nem kellett leadni mérleget és eredménykimutatást, de a Mátra Aqua mérlegeinek sem láttuk nyomát sem az Optennél, sem a minisztériumi elektronikus beszámolók oldalán.