Az Erste kikelt a kormány ellen

2010.10.11. 13:49

Ismét kemény kritikával illette a magyarországi bankadót Andreas Treichl, az Erste Group vezérigazgatója a Financial Times-nak adott interjújában.

Mérgesek vagyunk a túlzott bankadó miatt, szükségtelen lépés - mondta Andreas Treichl az interjúban. Bár kiemelte, nem lát semmilyen körülményt, amely mellett kivonulnának Magyarországról - hisz Magyarország az Erste "hazai piaca", úgy fogalmazott: "többféle módon is meg fogjuk mutatni, hogy nem tehettek meg mindent velünk". "Vannak más országaink is, ahol többet tudunk befektetni" mondta.

Két problémás ország van jelenleg az Erste piacai között, Románia és Magyarország - mondta Treichl, hozzátéve: ez politikai és makroökonómiai értelemben is igaz rájuk. Bár végül ezekben az országokban is minden rendben lehet, vigyázniuk kell, hogy ne maradjanak le a nagyon sikeres országoktól, mint amilyen Szlovákia, Csehország és Lengyelország - mondta. A bank tőkehelyzetét firtató kérdésre elmondta: a jelenlegi állás szerint már most teljesíti azokat a követelményeket a bank, amelyeket csak 2019-ben kell.