Dunakeszin működnie kellene az Electro Worldnek

2010.11.12. 10:01
A múlt héten adtunk hírt arról, hogy bezárt az Electro World dunakeszi áruháza, ami az üzemeltető szerint egy tervezett lépés volt. Ennek azonban ellentmondani látszik, hogy az ingatlant bérbeadó cégnél nem tudtak a bezárásról, és azt mondják: az üzletnek most is nyitva kellene lennie.

„Jelenleg szerződéses kapcsolatban állunk az Electro Worlddel, a Dunakeszin tapasztalt lépés meglepett minket is. Az áruháznak jelen pillanatban nyitva kellene lennie" – mondták az Auchan-csoport ingatlanértékesítő cégénél, az Immochan Magyarországnál annak kapcsán, hogy a múlt héten bezárt az ottani Electro World.

Ezt a lépést Nagy Károly András, a Electro World Magyarország Kft. ügyvezetője előre megtervezettnek mondta. Mint fogalmazott, már akkor felmerült a boltbezárás, amikor a Megyeri-hidat megépítették, mert a Duna mindkét oldalán, egy kilométeren belül van két áruházuk, ami nem gazdaságos. Azt, hogy előre megtervezett lépés volt a boltbezárás, cáfolni látszik ugyanakkor az Immochan válasza. Eszerint "bérleti szerződés van a két társaság között, aminek az értelmében nyitva kellene tartani az üzletet. Nem kaptunk arról tájékoztatást, hogy ezt az üzletet bezárják”.

Azt a felvetésünket, hogy ki nem fizetett számlák miatt zárták volna be a boltot, korábban azzal válaszolta meg, hogy "vannak elszámolási kérdések, de ez üzleti titok, nem a sajtóban kell ilyenekkel foglalkozni". A nem fizetett bérleti díjról szóló értesülésünket az Immochan sem kívánta kommentálni, szintén arra hivatkozva, hogy a szerződés szerint ez üzleti titok.

Nemcsak a bérbeadót nem értesítette az Electro World. Korábbi információink szerint a munkavállalóknak például a bolt bezárásának a napján mondtak fel, illetve irányították át őket más áruházakba. A Török Biztonsági Szolgálatnál korábban azt mondták kérdésünkre: ők csak azért nem a helyszínen szembesültek azzal, hogy zárva a bolt, mert az Electro World nyár óta felhalmozott több mint 11 millió forintos lejárt tartozása miatt épp aznap vonultak le az áruházlánc általuk addig őrzött öt üzletéből.