Az ÁSZ sem tétlenkedik nyugdíjügyben

2010.12.10. 10:34 Módosítva: 2010.12.10. 10:34
Mennyire garantálják magánnyugdíj befizetéseinket? címmel sajtótájékoztatót tart a Fidesz-képviselőből ÁSZ-elnökké választott Domokos László. Selmecziék levelet írnak a tagoknak. Hétfőn zárószavazást tart a parlament a nyugdíjpénztári megtakarítások elvételéről.

Levélben tájékoztatják majd a magánnyugdíjpénztár-tagokat az előttük álló döntésekről és a határidőkről - közölte Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott a TV2 Mokka című műsorában. A magánnyugdíjpénztár-tagoknak több levelet is kiküldenek majd, hogy tájékoztassák őket az állami nyugdíjrendszerbe történő áttéréssel kapcsolatos részletekről - mondta Selmeczi Gabriella. Orbán Viktor miniszterelnök a nyugdíjasokhoz intéz majd levelet.

Az Állami Számvevőszék sem tétlenkedik, csütörtökön a Fidesz-képviselőből nemrég ÁSZ-elnökké avanzsált Domokos László tart sajtótájékoztatót. A meghívóban az szerepel: „Mennyire garantálják magánnyugdíj befizetéseinket?” Alcím: „A Pénztárak Garancia Alapja működésének ellenőrzése.”

Nyugdíjügyben egyébként hétfő zárószavazást tartanak a képviselők, minden jel szerint elfogadják a kormány által nyugdíjmentő csomagnak elnevezett, valójában inkább a nyugdíjmegtakarítások államosítását takaró törvényt.