Kaszinót vesz az állam Andy Vajnától?

2010.12.21. 08:01
Andy Vajna producer 750 millió forintért eladja a budapesti Tropicana kaszinóban lévő tulajdonát a Szerencsejáték Zrt.-nek - értesült a Népszabadság.

Újabb üzletet készül kötni Andy Vajna a fővárosban, a producer ezúttal egyik kaszinóérdekeltségétől válna meg - írja a Népszabadság. Az üzletember két fővárosi kaszinót üzemeltet. Pontosabban a Tropicana Casinóban az állam partnere, a Las Vegas Casino pedig teljes egészében az érdekkörébe tartozik. A globális gazdasági nehézségek már a tavalyi mérlegszámokon is jól láthatók voltak.

Az utóbbi kaszinó mögött álló társaság a cégbírósági adatok szerint 2009-ben 374 millió forint osztalékot fizetett, ami kevesebb, mint a fele a korábbinak. A Tropicana Casinót üzemeltető Belvárosi Kaszinó (BK) Kft. pedig az elmúlt évben már jelentékeny, 176 millió forintos veszteséget hozott össze.

A forgalom tehát zsugorodik, az elmúlt évek nagy kaszinóálmai döbbenetesen lassan vagy inkább egyáltalán nem látszanak körvonalazódni.

A Népszabadság információi szerint a kaszinó működtetése most teljes egészében a Szerencsejátékhoz kerül, amiért 750 millió forintot fizet az állami vállalat. Az ügylet még nincs aláírva, azt az Szerencsejáték Zrt. mai igazgatósági ülésének is jóvá kell hagynia