Nyolcadik kerületi luxusszálló a világ legjobbjai között

2011.01.20. 14:07 Módosítva: 2011.01.20. 14:07

A világ egyik legmeghatározóbb turisztikai információs és véleményformáló portálja, a TripAdvisor oldalain az utazók idén is több kategóriában voksolhattak a legjobb szállodákról.

hotel palazzo zichy 001

A Travellers' Choice Awards 2011 elnevezésű közönségszavazáson a budapesti Hotel Palazzo Zichy több kategóriában is elnyerte a turisták szimpátiáját. A VIII. kerületi Lőrinc pap téren álló luxusszállodát ebben a kategóriában világviszonylatban a nyolcadik, Európában pedig a hatodik legjobbnak találták a szavazók.

Az elismerések sora ezzel nem ért véget: a Hotel Palazzo Zichy az összes európai szálloda közül a 9., míg a világon a 16. legjobb lett a TOP25-ös listán.

A Magyar Turizmus Zrt. csütörtöki közleménye szerint a végeredmények több mint 40 millió utazó véleménye alapján alakultak ki. Hozzátették, hogy a Hotel Palazzo Zichy kiváló eredményei nemcsak Magyarország turisztikai kínálatának újabb elismerését jelentik, de hozzájárulnak hazánk pozitív imázsának erősítéséhez is.

A TripAdvisor honlapján közölt eredmények szerint a világ legjobb szállodája és legjobb luxusszállodája egyaránt a prágai Golden Well (U Zlate Studne) lett.