150 diplomásnak ad munkát az Ericsson

MTI/Index
2011.03.10. 13:07
Eddig körülbelül ezren dolgoztak az Ericssonnál a kutatás-fejlesztés területén, de a vállalat vezetősége a hazánkban megtalálható minőségi munkaerő miatt úgy döntött, jelentősen bővíti a létszámot.

Magyarországon nincs multiellenes hangulat, a kormány részéről semmiképpen - mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter csütörtökön az Ericssonnál tartott sajtótájékoztatón. A távközlési multi éppen azt jelentette be, hogy 150 magyar diplomásnak ad munkát a K+F központjában. Ezt nem is lehet nem szeretni.

Fellegi Tamás elmondta, a kormány három fő célja, a versenyképesség javítása, a gazdasági növekedés serkentése és a munkahelyteremtés. Mindennek megvalósításában kiemelkedő szerepe lesz az olyan cégeknek, mint az Ericsson. A miniszter szerint Magyarországnak régiós szerepre kell törekednie, és vissza kell szereznie a versenyképességi előnyeit, amiben a tudásiparnak, a tudásgazdaságnak meghatározó szerepet kell kapnia.

Egy másik fontos a cél, hogy 2020-ra a mostani 0,9 százalékról 1,8 százalékra emelkedjen bruttó haza termék-arányosan (GDP) a kutatás-fejlesztésre, innovációra fordítható összeg.

Az Ericsson az itt megtalálható minőségi munkaerő miatt bővíti a magyar központját. Sinisa Krajnovic, az Ericsson magyar K+F központjának vezetője kiemelte beszédében a BME-vel és az ELTE-vel való kiváló kapcsolatukat. Az elmúlt években 400 fővel bővült a központ, és a mostani 150 fős bővítés újabb elismerése a magyar mérnöki tudásnak - mondta a kutatók vezetője.