Betöltötték a világ második legjobb állását

2011.04.07. 11:09

Hétfőn indul féléves világ körüli útjára a Tensi által szervezett A világ második legjobb állása verseny győztese. A huszonhat éves Gyémánt Balázs féléven át havonta egy különleges utazáson vehet részt, az első útja a világ legnagyobb hajója, az Oasis of the Seas fedélzetén a Karib-tengerre vezet. A következő hónapokban a tervek szerint a francia Club Med all inclusive klubszállodalánc vendége lesz Mauritiuson, de európai városlátogatások, Földközi-tengeri hajóút és a Párizs melletti Eurodisney is szerepel a programjában.

A versenyt tavaly októberben hirdette meg a Tensi, olyanok jelentkezését várták, akik szerettek volna utazni és ezért még fizetséget is kapni. Az összesen nagyjából kétszáz jelentkezőből tizenheten kerültek döntőbe, közülük márciusban választotta ki a győztest egy hatfős szakmai zsűri. A nyertes mostantól szeptemberig nemcsak beutazhatja a világot, hanem egymillió forintot is kap. A feladata, hogy az utakat tesztelje és véleményezze videóblogon és szöveges posztokkal az alegjobballas.hu weboldalon és a kampány Facebook-oldalán.

Az akció elnevezése nem véletlenül: az ausztrál idegenforgalmi bizottság 2009-ben „A világ legjobb állása” címmel hirdetett meg egy álommunkát; a kezdeményezés nyomán számos hasonló turisztikai kampány indult. A magyar akció szervezői megkeresték az ausztrálokat, akik támogatták a magyar kezdeményezést.