Csődvédelmet kért a Jeans Club

2011.05.03. 07:10

Csődvédelmet kért az 53 magyar és nemzetközi ruházati boltot működtető Jeans Club Ruházati és Kereskedelmi Kft,írta a Napi Gazdaság. A kiskereskedelmi piacon már hónapok óta beszédtéma, hogy a magyar hátterű ruházati lánc pénzügyi nehézségekkel küzd.

A 2009-es mérlegadatok szerint a ruházati üzletlánc teljes kötelezettsége valamivel több mint 8 milliárd forint. Ebből 6,8 milliárd rövid lejáratú, ezzel szemben valamivel kevesebb mint 500 millió követelés áll szemben. A szállítóknak a cég 2,4 milliárd forinttal tartozik. A helyzetet nehezíti, hogy a társaság tavalyelőtti mérleg szerinti eredménye 45 millió forint volt, a tetemes kötelezettséggel szemben mindössze 11,1 milliárd forint forgalom áll.

A gyenge tavalyelőtti eredmények miatt már a hitelbiztosítók is kihátráltak a társaságból, ami ugyancsak megnehezítette a hálózat finanszírozását. A pénzügyi nehézségeket tetézi, hogy a legális kiskereskedelmi forgalom is jelentősen megcsappant és a márka pont abban a fogyasztói csoportban mozgott, amelyet a válság leginkább megviselt.