Júniusban kinyit a füredi görög falu

2011.05.05. 12:37

Új üzemeltetővel mégis kinyit júniusban a balatoni szezonra a Sundance Park néven működő, egészen mostanáig bizonytalan sorsú, görög faluként ismertté vált kereskedelmi és szórakoztatócentrum Balatonfüreden - jelentette be Zámbó Attila, az S.D. Park Üzemeltető Kft. társtulajdonosa A központ üzemeltetésére létrehozott új cégnek sikerült megtalálnia a közös hangot az önkormányzattal és a társasházi formában működő üzletek tulajdonosaival, így júniusban újra kinyit a szórakoztatóközpont.

A park jelentős felújításra szorul, amit a cégbíróságnál május 4-én, szerdán bejegyzett új üzemeltető cég már elkezdett. Zámbó Attila - aki egyben a park egyik szórakozóhelyének bérlője - tájékoztatása szerint Balatonfüred képviselő-testületének még jóvá kell hagynia a park üzemelési tervét.

A zenés klubokkal rendelkező komplexum korábbi üzemeltetője, a Sundance Park Kft. jelenleg felszámolás alatt áll. Serényi Gábor, a kft. ügyvezetője elmondta, nem sikerült megegyezniük az önkormányzattal, így visszalépett a további üzemeltetéstől. Hozzátette: a cég névhasználatának a jogát, a weblapját és domain nevét, illetve az üzemeltetéssel összefüggő egyéb szellemi tulajdonjogokat átadták az új üzemeltetőnek, az S.D. Park Üzemeltető Kft.-nek.

Az önkormányzat nem reagált a létesítmény megnyitásának hírére, a város honlapján olvasható közleményben még a társasházi vezetőséggel folytatott tárgyalásról írnak. A honlap szerint ezeregyszázan válaszoltak a Sundance Parkról a honlapon indított közvélemény-kutatásra: a válaszadók 63 százaléka szórakoztató negyedet szeretne a négyhektáros területen, 30 százalék a komplexum elbontását javasolta. A bontás vagy szórakozás című közlemény Bóka István polgármestert idézi, aki szerint a park működése nem egyeztethető össze a minőségi turizmussal.

"Határozottan az a véleményem, hogy a területnek új funkciót kell kapnia. Hosszú távon csak ez lehet a megoldás. Négy-öt éven belül az épületeket le kell bontani és meglátásom szerint egy lakópark létesítése lenne a legjobb megoldás. Ehhez persze először is az kell, hogy az önkormányzat rendelkezhessen a terület felett, utána pedig nyilván a képviselő-testületnek kell eldöntenie, mit kezdjen a város az ingatlannal" - olvasható a balatonfured.hu oldalon.

A cégbíróság adatai szerint a felszámolási eljárás még tavaly decemberben indult. A balatonfüredi földhivatal adatai szerint a 2005-ben még Annagora Park néven megnyitott létesítmény közel négyhektáros területén 136 különálló ingatlan szerepel összesen 46 épületben. A tulajdonosok köre változó: mindössze húsz magánszemély szerepel a többségi tulajdonos Masped csoport érdekeltségébe tartozó Annagora Market Kft. mellett.