Járai és Demján beszáll egymás üzletébe

2011.05.30. 10:11

Kisebbségi részesedést szerez egymásban a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. és a Gránit Bank Zrt. - jelentette be a CIG a BÉT honlapján hétfőn.

A két társaság 2011. május 30-án írta alá a szándéknyilatkozatot. A CIG és a Gránit Bank április 27-én együttműködési megállapodást kötött, amelynek alapján összehangolják tevékenységüket a lehetséges szinergiák kihasználása érdekében.

A közlemény szerint a kisebbségi részesedés mértékéről, annak megszerzési módjáról és feltételeiről rendelkező stratégiai megállapodást 30 napon belül kívánják kidolgozni és aláírni. A szándéknyilatkozat szerint a CIG és a Gránit Bank széleskörű pénzügyi együttműködésre törekszik közös termékfejlesztéssel.

A közlemény utal a 2011. április 27-én kötött üzleti együttműködési megállapodásra, amelynek keretében életbiztosításhoz kapcsolódó hitelkeretet nyújtanak kis- és középvállalkozóknak. A stratégiai együttműködés során további hasonló termékfejlesztéseket terveznek.

A CIG és a Gránit Bank a közlemény szerint nyitott megfontolni olyan pénzügyi szolgáltatási piacra történő belépést, amelyen még nincs jelen. A lehetőségekről a közlemény nem szól, de vélhetően többek között az általános biztosítási piacról, a nyugdíjpénztári tevékenységről és lakás-takarékpénztárról lehet szó. A CIG Pannónia jelenleg jellemzően életbiztosításokkal, a Gránit Bank elsősorban lakossági hitelezéssel foglalkozik.

A CIG részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában lehet kereskedni. A papír hétfő délelőtt fél tízkor 875 forinton állt. A pénteki kereskedést 880 forinton, a csütörtökinél 23 forinttal drágábban zárta, több mint 23 millió forintos forgalomban. A részvény legmagasabb záróára 950, a legalacsonyabb 599 forint volt a tőzsdei bevezetés, 2010. november 8-a óta.