A CIG otthagyta a Mabiszt

2011.06.01. 13:14

Kilépett a Magyar Biztosítók Szövetségéből a Járai Zsigmond nevével fémjelzett CIG Pannónia.

A MABISZ munkáját Horváth Béla, a CIG Pannónia Életbiztosító igazgatóságának elnöke az alapítástól kezdve, míg Gaál Csaba, a társaság vezérigazgatója az elmúlt 10 éven át kísérte figyelemmel. A hazai alapítású társaság menedzsmentjének megítélése szerint az utóbbi években bekövetkező gazdasági és jogi változások mentén komoly mértékben differenciálódott biztosítói érdekek képviseletét a biztosító társaságokat összefogó szövetség nem tudta megfelelően ellátni.

Az elmúlt időszakban a szövetség kommunikációjában is kedvezőtlen változás volt tapasztalható. A MABISZ által kiadott sajtóközlemények, amellett, hogy túlzottan negatív képet festenek, jellemzően nem adnak teljes körű képet a hazai biztosítási piac általános helyzetéről.

Fentiekkel párhuzamosan drasztikusan változott a MABISZ biztosítási piacra vonatkozó adatgyűjtési és publikálási metódusa, amely a CIG Pannónia Életbiztosító álláspontja szerint nem felel meg a korábbi transzparens gyakorlatnak. Az egyetlen, tőzsdén jegyzett biztosító társaságként a CIG Pannónia Életbiztosító a továbbiakban is maximálisan elkötelezett a transzparencia elve iránt.

A hazai pénzügyi kultúra fejlesztése, a pénzügyi ismeretek minél szélesebb körű terjesztése érdekében a CIG Pannónia Életbiztosító egy olyan szövetség életre hívását tervezi, amely a pénzügyi szektor számos szereplőjének részvételével fontos szerepet kíván vállalni a hosszú távú megtakarítások szükségességének tudatosításában.