Már termel a Hankook új üzemcsarnoka

2011.06.08. 13:35

A Hankook rácalmási gyárának bővítéseként felépített, 56 ezer négyzetméter alapterületű új üzemcsarnokban megkezdődött a termelés; a teljes kapacitást a nyár végére éri el az üzem - mondta az MTI-nek a cég kommunikációs menedzsere.

Roy Katalin tájékoztatása szerint a 2007-ben átadott gyár első ütemének építésére, valamint a 2009-ben megkezdett, s mostanra befejezett kapacitásnövelő bővítésre összesen 550 millió eurót költött a Hankook, s a világ egyik legkorszerűbb gumiabroncs gyártó üzemét építette fel Rácalmáson.

Jelenleg napi 30 ezer személygépkocsi abroncs készül a gyárban. Ez a teljes kapacitás elérésével napi 34-35 ezer darabra nő, ami azt jelenti, hogy évi 11 millió gumiabroncs kerül majd ki az európai és a FÁK országok piacaira a dél-koreai cégcsoport magyarországi gyárából.

A fejlesztéssel 400 új munkahelyet teremtett, s jelenleg több mint 1900 dolgozót foglalkoztat a rácalmási üzem.

Munkavállalóinak egy részét a dunaújvárosi szakközépiskolával, valamint öt regionális munkaügyi központtal együttműködve, saját maga képezi ki a cég. Vidéki szakembereinek elhelyezésére munkásszállót épített, ezt a héten adják át.